Krep hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı yağ
- 1 yumurta
- 1 bardaktan 2 parmak eksik un
- Tuz
İçi için:
- Krem peynir
- Salam
- Maydanoz
Krep hamuru için karışımımız hazırlanır ve iyice çırpılır. Bir kepçe yardımıyla birer kepçe alarak krep tavasında ya da yapışmayan bir tavada arkalı önlü pişirilir. Tüm kreplerimiz yapıldıktan sonra havlu kağıt üzerine tek tek serilir. Arasına önce peynir ardından salam ve son olarak maydanoz eklenir. Peynirimiz tercihe. Yağ gibi sürülen peynirlerden olursa daha güzel olacaktır. Tüm malzemelerimiz tamamlandıktan sonra dürüm şeklinde sarılır ve istenen kalınlıkta dilimlenir. Servis tabağına alınır.
Not: İsterseniz kreplerin arasına turşu da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: İsterseniz kreplerin arasına turşu da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder