Havuçlu Bisküvili Pasta Malzemeleri
- 1 kg. kadar havuç
- 1 su bardağı kadar şeker
- 1 yemek kaşığı kadar nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1.5 paket pötibör bisküvi
- 1 çay kaşığı kadar limon suyu
- 5 su bardağı kadar su
Havuçlu Bisküvili Pasta Yapımı
Havuçlu bisküvili pasta yapımı için ilk olarak; havuçlarımızı temizleyip, yıkıyoruz, sonra halka halka doğruyoruz.
Doğradığımız havuçları orta boy bir tencereye aktarıyoruz. Üzerine beş su bardağı kadar suyumuzu ekliyoruz. Bu şekilde havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz orta ateşte.
Havuçlar yumuşayınca, suyunu boşaltalım. İlk sıcaklığı geçince, blendır yardımıyla güzelce ezelim havuçlarımızı.
Ezdiğimiz havuçları püre haline geldikten sonra tekrar ocağa alıp, şekeri ve vanilyayı ekliyoruz. Sonra bir çay kaşığı limon suyu, limon rendesini de ekliyoruz içine. Ocakta kaynarken hepsini karıştırıyoruz güzelce.
Bu karışım kaynarken, nişastamızı bir miktar suyla açıp, kaynayan karışama yavaşça ekliyoruz, karıştırıyoruz. Yaklaşık iki üç dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz. Pişen havuçlu karışımı bir kenara alıyoruz.
Havuçlu bisküvili pasta yapımına başlıyoruz. İlk olarak uygun bir borcamı ıslatıyoruz. İlk sıcaklığı geçmiş ama duman çıkan karışımımızdan yaklaşık iki kepçe alarak, ıslattığımız borcamın dibine yayıyoruz. Düzeltiyoruz. Sonra bisküvileri sırayla yan yana bu karışımın üstüne dizmeye başlıyoruz.
Bir kat bisküvi dizdikten sonra, yine bir kat karışım daha aktarıyoruz. Bunun için bir kaşık kullanıp, düzleştirmemiz de gerekiyor.
Sonra bir kat daha bu şekilde yapıp, aralarına ve en son daüstüne havuçlu karışımı aktarıyoruz. Sonra havuçlu pastamızın üzerini güzelce düzleştiriyoruz. (Havuçlu karışımımız uygulama sırasında biraz sıcak olmalı, bu sayede bisküviler yumuşayacaktır içinde. )
Havuçlu bisküvili pasta tarifi üzerine hindistan cevizi antep fıstığı, ceviz serpiyoruz arzumuza göre. Sonra ılınmasını bekliyoruz oda sıcaklığında. Sonra da isterseniz buzdolabına kaldırabilirsiniz. Servis zamanı dilimleyip servis ediyoruz.
Yorum Gönder