0

HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve toz bademi koyuyoruz. Mikserle biraz daha karıştırıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına yağlı kağı seriyoruz. Hem de sıvıyağla yağlıyoruz. Kek harcını da kabımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayınca kapatıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı ve toz şekeri ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca labnesi koyuyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Limonun kabuğunu rendeliyoruz. Kremamızın kıvamı ortaya çıkıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Kek fırından çıkıp soğuyunca enlemesine ikiye kesiyoruz. Servis kabına ilk kat keki koyuyoruz. Keki ılımış şerbetle ıslatıyoruz. Üzerine kremayı döküyoruz. Spatulayla üzerini düzeltiyoruz. Üstüne de ikinci kat keki koyuyoruz. Üzerine de kalan şerbeti kaşık kaşık döküyoruz. Dilimliyoruz ve biraz ayırdığımız şerbeti aralarına da gidecek şekilde döküyoruz. Buzdolabında soğutuyoruz. Üzerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis ediyoruz. 4 yumurta 1 çay b. toz şeker 1 pk. vanilya 1 pk. kabartma tozu 2 çorba k. toz badem 4 çorba k. un
KREMASI İÇİN:
2,5 su b. süt
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
2 çorba k. labne
1 limon
1 çay b. toz şeker
ŞERBETİ İÇİN:
1 su b. toz şeker
2 su b. su
1 dilim limon
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi

Yorum Gönder

 
Top