0

HAZIRLANIŞI: 
Karnabaharı çiçeklerine ayırıyoruz. Tencerede su kaynatıyoruz ve karnabaharı koyuyoruz. Tuzunu atıyoruz. Yarı kıvamda haşlıyoruz. Suyunu iyice süzüyoruz. Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. İçine soğanı rendeliyoruz. Yumurta kırıyoruz. Tuz ve karabiberi döküp harcımızı iyice yoğuruyoruz. Galeta unuyla kıvamını ayarlıyoruz. Köfte harcımız iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Köfte harcından parçalar koparıyoruz ve parmak boyunda uzun köfteler hazırlıyoruz. Sosu için, tavaya domates sosu ve salçayı koyuyoruz. Sarımsağı ve fesleğeni ince doğruyoruz ve tavaya alıyoruz. Sosumuzu kaynatıyoruz. Tuzunu ve karabiberini kırıyoruz. Hazırladığımız köfteleri, sıvıyağ koyduğumuz tavada kızartıyoruz. Domates ve biberleri iri doğruyoruz. Ayrı bir tavaya yine sıvıyağ döküyoruz. Domates ve biberi kızartıyoruz. Servis tabağına karnabaharı döküyoruz. Yoğurdu çırpıyoruz ve karnabaharın üzerine döküyoruz. Yoğurdun üzerine domates sosu döküyoruz. Köfteleri üstüne diziyoruz. Kenarlara domates ve biberi koyuyoruz. Üzerine tereyağı ve toz kırmızı biberi bir tava kavurup döktükten sonra servis ediyoruz.
1 karnabahar
2 domates
4 yeşil biber
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
tuz
karabiber
zeytinyağı
KÖFTESİ İÇİN:
500 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
tuz
karabiber
galeta unu
SOSU İÇİN: 1 kase domates sos 1 çorba kaşığı domates salçası 2 diş sarımsak 1 tutam fesleğen tuz karabiber
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
toz kırmızı biber

Yorum Gönder

 
Top