0

HAZIRLANIŞI: 
Havuçları ve patatesi soyuyoruz, biberleri ayıklıyoruz. Sebzeleri küçük küp şeklinde doğruyoruz. Sıvıyağda sırayla, havucu, patatesi, biberleri kızartıyoruz. Kızarttığımız sebzeleri süzgece alıyoruz.
Pilavı için, pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencereye sıvıyağ koyup pirinci kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve karıştırıyoruz. Bezelyeyi koyarak kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak pişiriyoruz. Pilavımız pişince biraz dinlendiriyoruz. Kızarmış sebzeleri içine koyup karıştırarak servis ediyoruz.
MALZEMELER:
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 havuç
2 kırmızı biber
3 yeşil biber
1 patates
1 su bardağı bezelye
tuz
su
sıvıyağ
OKTAY USTA

Yorum Gönder

 
Top