HAZIRLANIŞI:
Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencerede tereyağını eritiyoruz. Soğanı tencereye koyup kavurmaya başlıyoruz. Mercimeği yıkıyoruz ve ilave edip kavuruyoruz. Çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Küçük bir tencerede tereyağını eritip unu koyuyoruz ve kavuruyoruz. Un iyice kavrulup kokusu çıkınca içine sütü ilave ediyoruz, çırpma teliyle hızlıca çırpıyoruz. Kıvamı koyulaşınca hemen kaynayan çorba tenceresine aktarıyoruz. Burada da çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Topaklanmaları engelliyoruz. Et suyunu döküyoruz bir de sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve kaynatıyoruz. Tost ekmeklerini küçük küp şeklinde doğruyoruz. Fırın tepsisine yayıyoruz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartıyoruz. Çorbayı servis ederken kızarmış ekmek koyarak servis ediyoruz.
Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencerede tereyağını eritiyoruz. Soğanı tencereye koyup kavurmaya başlıyoruz. Mercimeği yıkıyoruz ve ilave edip kavuruyoruz. Çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Küçük bir tencerede tereyağını eritip unu koyuyoruz ve kavuruyoruz. Un iyice kavrulup kokusu çıkınca içine sütü ilave ediyoruz, çırpma teliyle hızlıca çırpıyoruz. Kıvamı koyulaşınca hemen kaynayan çorba tenceresine aktarıyoruz. Burada da çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Topaklanmaları engelliyoruz. Et suyunu döküyoruz bir de sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve kaynatıyoruz. Tost ekmeklerini küçük küp şeklinde doğruyoruz. Fırın tepsisine yayıyoruz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartıyoruz. Çorbayı servis ederken kızarmış ekmek koyarak servis ediyoruz.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı süt
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
tuz
su
1 su bardağı süt
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
tost ekmeği
tost ekmeği
OKTAY USTA
Yorum Gönder