MALZEMELER:
12-13 Adet baklava yufkası
4 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
Biraz limon kabuğu rendesi
Dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
5 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
1-2 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Yumurtayla şeker iyice çırpılır sonra yoğurt, yağ, irmik, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesiyle birlikte tüm malzemeler karıştırılır. Yufkalar tek tek serilerek bu karışımdan sürülür üzerine dövülmüş ceviz serpiştirilir.Kısa tarafından rulo şeklinde sarılarak tepsiye döşenir.Dikdörtgen fırın tepsisi 12 tane alıyor.Ve bu şekilde pişirilir.
Daha sonra şerbeti 15 Dk' kaynatılır. Kaynatılırken de sonra limon suyu sıkılır. Hamur ve şerbet ikiside ılıkken şerbet dökülerek soğumaya bırakılır. şerbetini çektikden sonra servis yapılır.
Yorum Gönder