HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu serpiyoruz, ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Yumurtanın akını ilave ediyoruz. Yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Maden suyunu da döküyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru özleşene kadar 3-4 dakika yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Tezgaha ve hamura un serpiyoruz. Oval ve uzun bir hamur açıyoruz. Daha sonra eninden de biraz daha açıyoruz. Dikdörtgene benzer bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerine zeytin ezmesi sürüyoruz, sadece hamuru rulo yapınca su süreceğimiz kısıma sürmüyoruz. Üzerine beyaz peyniri rendeliyoruz. Kekik ve pul biber serpiyoruz. Hamuru geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Rulonun bitiş kısmına parmağımızla su sürüyoruz ve yapışmasını sağlıyoruz. Ruloyu 3 parmak kalınlığında dilimliyoruz. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlıyoruz ve 3 ruloyu ortaya dik olarak koyuyoruz. Kenarlarına da dilim ruloları yan olarak koyuyoruz. Kalıbımızı bu şekilde dolduruyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıyoruz. Siyah zeytinleri ikiye kesiyoruz ve hamur dilimlerin üzerine birer parça batırıyoruz. Hamuru fırına vermeden mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek kalıbından poğaçamızı çıkararak servis ediyoruz.
MALZEMELER:
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı maden suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı maden suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN:
beyaz peynir
zeytin ezmesi
kekik
pul biber
beyaz peynir
zeytin ezmesi
kekik
pul biber
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
siyah zeytin
yumurta sarısı
siyah zeytin
Tarif: Oktay usta
Yorum Gönder