0

HAZIRLANIŞI:
Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve kuşbaşı kuzu etini koyup soteliyoruz. Et, suyunu bırakıp çekene kadar pişirdikten sonra arpacık soğanları ve sarımsakları ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Salçayı, defne yapraklarını ve tane karabiberleri koyuyoruz, karıştırıyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Yeşil ve kırmızı biberleri ayıklıyoruz, küp doğruyoruz. Et orta kıvamda pişince biberleri koyup karıştırıyoruz. Domatesi de ekliyoruz. Etimiz pişmesine yakın tuzunu atıyoruz. Pişince altını kapatıyoruz. Patlıcanları közlüyoruz ve soyuyoruz. Patlıcanları ince ince doğruyoruz. Çelik tencereye tereyağı ve unu koyup kavuruyoruz. Patlıcanları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk süt ilave ederek kıvamını açıyoruz. Kaynayınca tuz, karabiber ve muskat rendesi serpiyoruz. Son olarak kaşar peyniri rendeleyerek altını kapatıyoruz ve karıştırıyoruz. Servis tabağına beğendiyi döküyoruz. Pişirdiğimiz eti de sosuyla birlikte dökerek servis ediyoruz.
1 kg kuzu kuşbaşı 1 kase arpacık soğan 2 çorba kaşığı domates salçası 3 domates 3 köy biberi 1 kırmızı biber 2 defne yaprağı 3 diş sarımsak tane karabiber zeytinyağı su
BEĞENDİSİ İÇİN:
7 patlıcan 5 çorba kaşığı un 4 su bardağı süt 200 gr kaşar peyniri 100 gr tereyağı muskat rendesi tuz karabiber
Tarif: Oktay usta

Yorum Gönder

 
Top