HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. 5 çorba kaşığı unu, tuzu ve kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz. 8 çorba kaşığı daha un ekliyoruz ve hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru önce yuvarlıyoruz, sonra elimizle ileri geri yaparak uzatıyoruz. Bu hamuru önce ikiye kesiyoruz. İki uzun hamurdan da 9 tane hamur kesiyoruz. Toplam 18 tane hamur elde ediyoruz. Bezelerin üzerine bol nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. 9 taneyi üstüste koyuyoruz. Diğer 9 hamuru da üstüste koyuyoruz. Üzerine de elimizle bastırıyoruz ve tekrar merdaneyle açıyoruz. Muhallebisi için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, pirinç ununu ve yumurta sarısını koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Muhallebiyi ılımaya bırakıyoruz. Tereyağını küçük bir tavada eritiyoruz. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Yuvarlak fırın tepsisini yağlıyoruz. 9 katlı ilk büyük hamuru tepsiye seriyoruz. Üzerine fırçayla biraz eritilmiş tereyağı serpiyoruz. Üstüne ılımış muhallebiyi döküyoruz ve spatulayla düzgün bir şekilde yayıyoruz. Üzerine diğer 9 katlı hamuru seriyoruz. Kenarlarını tepsi içine doğru bıçağın tersiye sıkıştırıyoruz. Laz böreğini büyük kare şeklinde dilimliyoruz. Eritilmiş tereyağını üzerine fırçayla sürüyoruz. Tereyağını çekince önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Tatlımız pişince fırından çıkarıyoruz.
MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
13 çorba kaşığı tepeleme un
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
13 çorba kaşığı tepeleme un
AÇMAK İÇİN:
mısır nişastası
MUHALLEBİSİ İÇİN:
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı pirinç unu
ÜZERİ İÇİN:
150 gr tereyağı
ŞERBETİ İÇİN: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su
Yorum Gönder