HAZIRLANIŞI:
İnce bulguru bir kaseye döküyoruz. Üzerini geçecek kadar kaynar su döküyoruz. Üstüne streç filmle kapatıyoruz. Bulgur suyunu çekip yumuşayınca içine haşlanmış patatesi rendeliyoruz. Tuzunu, karabiberini, toz kırmızı biberini ve nanesini koyuyoruz. Zeytinyağını döküyoruz. Salçaları ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Harcımızdan parçalar koparıp yuvarlıyoruz, ortalarına bastırarak çukurlaştırıyoruz ve servis tabağına diziyoruz. İçleri için süzme yoğurdu karıştırma kabına koyuyoruz. İçine sarımsak rendeliyoruz ve karıştırıyoruz. Ispanak yapraklarını az yağda soteliyoruz. Ispanağı doğruyoruz. Yoğurtla karıştırıyoruz ve kaselere paylaştırıyoruz. Üzerlerine bir parça pancar turşusu koyuyoruz ve servis ediyoruz.
ISPANAKLI PATATES ÇANAKLARI
1 su b. ince bulgur
2 haşlanmış patates
1 çorba k. domates salçası
1 tatlı k. biber salçası
tuz
karabiber
nane
toz kırmızı biber
zeytinyağı
2 haşlanmış patates
1 çorba k. domates salçası
1 tatlı k. biber salçası
tuz
karabiber
nane
toz kırmızı biber
zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN:
ıspanak yaprağı
3 diş sarımsak
süzme yoğurt
pancar turşusu
tuz
ıspanak yaprağı
3 diş sarımsak
süzme yoğurt
pancar turşusu
tuz
Yorum Gönder