0

HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Yaş mayayı ortaya koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytinyağı ve biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Ortadan kenarlara doğru açılarak hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Kırmızı biberi ince ince doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz. Sucuğu da ince doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz. Kaşar peyniri içine rendeliyoruz. Tezgaha ve hamura un serpiyoruz, hamuru merdaneyle açıyoruz. Sosu için, domates salçasını, kekiği doğrayıcıya koyuyoruz. Domatesi soyuyoruz ve iri doğrayıp ilave ediyoruz. Zeytinyağını da döküyoruz ve doğrayıcıdan geçirerek püre haline getiriyoruz. Tuzunu koyup karıştırıyoruz. Açtığımız hamurun üzerine sosu sürüyoruz. Bir kasede karıştırdığımız iç harcı da üzerine serpiyoruz. Hamurun iki uzun kenarını hafif katlıyoruz ve hamuru rulo şeklinde sarıyoruz. Hamurun üzerine bıçakla aralıklı olarak çentik atıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ruloyu alıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN:
sucuk
kaşar peyniri
1 kırmızı biber
SOSU İÇİN:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tutam taze kekik
1 domates
zeytinyağı
tuz
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
Tarif: Oktay usta

Yorum Gönder

 
Top