0

HAZIRLANIŞI:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. İçine yumurtayı kırıyoruz, soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Harcımızı iyice yoğuruyoruz. Galeta unu katarak harcımızın kıvamını ayarlıyoruz. Köftemizi iyice yoğuruyoruz. Köfte harcından parçalar koparıp oval ve ince köfteler hazırlıyoruz. Köfteleri sıvıyağda çevirerek kızartıyoruz. Domates sosu tavaya döküyoruz. Salçayı ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz. Kıvamı koyuysa suyla açıyoruz ve kaynatıyoruz.
Tırnak pideleri küp doğruyoruz ve servis tabağına yayıyoruz. Üzerine çırpılmış yoğurdu döküyoruz. Üstüne domates sosu döküyoruz. Kızarttığımız köfteleri diziyoruz. Tereyağını küçük bir tavaya koyup eritiyoruz. İçine toz kırmızı biber döküp kaynatıyoruz. Kebabın üzerine sosu dökerek servis ediyoruz.
MALZEMELER:
500 gr kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
galeta unu
tuz
karabiber
SERVİSİ İÇİN:
1 büyük kase yoğurt
1 kase domates sos
1 çorba kaşığı salça
tırnak pide
tereyağı
toz kırmızı biber

Yorum Gönder

 
Top