0

HAZIRLANIŞI: Kuzu etini, kuyruk yağını ve kıymayı doğrama tahtasına alıyoruz. Hepsini bir zırhtan geçiriyoruz, ya da satırla iyice kıyıp karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Bu karışımdan yuvarlak köfteler hazırlıyoruz. Patlıcanları 2-3 parmak kalınlığında dilimliyoruz. Çöp şişlere 1 dilim patlıcan 1 parça köfte geçiriyoruz. 1 şişe 1 patlıcanı aralarına köfte koyarak takmış oluyoruz. Fırın tepsisine şişleri diziyoruz.
Üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Lavaşı için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine ılık su döküyoruz. Mayayı elimizle eritiyoruz.
Kenardan un alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru iyice yoğuruyoruz. Hamurdan küçük bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Üzerlerine un serpiyoruz ve merdaneyle ince hamurlar açıyoruz. Ocak üstü gözleme aparatında ya da teflon tavada lavaşları çevirerek pişiriyoruz.
Domatesleri ve biberleri iri doğruyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine zeytinyağı ve tuz döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Lavaşların üzerine patlıcan kebapları, domates ve biberi koyuyoruz. Maydanozu da koyuyoruz ve servis ediyoruz.
PATLICANLI KEBAP
400 gr. kıyma
400 gr. kuzu eti
200 gr. kuyruk yağı
patlıcan
tuz
LAVAŞI İÇİN:
3 su b. un
1 tatlı k. maya
tuz
su
SERVİSİ İÇİN:
domates
biber
maydanoz

Yorum Gönder

 
Top