HAZIRLANIŞI:
Tavuk etini kuşbaşı doğruyoruz. Soğanları ve sarımsakları küp doğruyoruz. Havucu da küp doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ koyuyoruz ve tavuğu sotelemeye başlıyoruz. Tavuğun rengi dönünce soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Ardından havucu ekliyoruz. Karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Doğranmış mantarı ve konserve bezelyeyi ilave ediyoruz. Biraz daha pişirdikten sonra dondurucudan çıkmış ve küp doğranmış domatesi katıyoruz. Küp doğranmış kırmızı biberi de ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Küçük güveç kaplarını fırın tepsisine diziyoruz ve içlerine tavuklu harcı dolduruyoruz. Beşamel sosu için, çelik küçük bir tencereye tereyağını koyuyoruz. Unu katıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütü yavaş yavaş ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Tavuklu harcın üzerine de beşamel sosu döküyoruz. Üstlerine kaşar peyniri rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişiriyoruz.
GÜVEÇTE SEBZELİ TAVUK
500 gr. tavuk eti 2 soğan 2 diş sarımsak 1 havuç 1 kase kırmızı biber 1 pk. mantar 1 kase bezelye 4 dondurulmuş domates tuz karabiber sıvıyağ
BEŞAMEL SOSU İÇİN:
1,5 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. un
tuz
karabiber
100 gr. kaşar peyniri
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. un
tuz
karabiber
100 gr. kaşar peyniri
Yorum Gönder