Bugün sizler için Özellikle Antakya yöresinde sıkça yapılan Tepsi Kebabı tarifini paylaşacağım. Kebap sevenler için oldukça güzel ve fırında yaptığımız içinde hafif olduğunu düşündüğüm tarifimizin yanına şöyle buz gibi bir ayran iyi giderdi doğrusu.
Tepsi Kebabı Malzemeler
1 orta boy soğan
20 gram ( 2 yemek kaşığı) salça
1 adet kuzu kol
Domates, yeşil biber
Domates salçası
Baharat( karabiber, tuz)
Üstüne sos için:
Su, tereyağı ve salça
20 gram ( 2 yemek kaşığı) salça
1 adet kuzu kol
Domates, yeşil biber
Domates salçası
Baharat( karabiber, tuz)
Üstüne sos için:
Su, tereyağı ve salça
Tepsi Kebabı Tarifi
Öncelikle kuzu kol etini doğrayalım ve kuzu etini, soğan, sarımsak, maydanoz kıyma makinesine atarak çekelim. Daha sonra salça ve baharat ilavesi de yaparak yoğurun. Şimdi yağlanmış tepsinizin içine harcımızı ekleyip yayalım. Son aşamada tepsimizin üstüne su ve salça karışımını ve tereyağı da döküyoruz. Domates ve biberleri de süslemede kullanarak ısıtılmış 180 derece fırına vererek pişiriyoruz afiyet olsun..
Yorum Gönder