0

HAZIRLANIŞI: 
Tavuğu haşlıyoruz, suyunu pilava koymak için ayırıyoruz. Bezelyeyi haşlayıp süzüyoruz. Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Pilav tenceresine biraz sıvıyağ döküp pirinci kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra yeşil fıstığı, bezelyeyi ve mısır koyarak kavurmaya devam ediyoruz. Küçük bir parça taze zencefil ve taze zerdeçalı doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. Tavuk suyunu ve tuzunu döküyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Pilavımız pişince altını kısıp dinlenmeye bırakıyoruz. Haşlanmış tavuk göğsünü ve taze naneyi küçük küçük doğruyoruz. Dinlenmiş olan pilavın üzerine katıp karıştırıyoruz. Üzerine taze nane yaprakları batırıp servis ediyoruz.
MALZEMELER:
3 su b. pirinç
1 bütün tavuk göğsü
1 su b. bezelye
1 su b. mısır
1 çay b. yeşil fıstık
1 tutam taze nane
taze zencefil
taze zerdeçal
2 çorba k. tereyağı sıvıyağ tuz tavuk suyu

Yorum Gönder

 
Top