0

Sütlaç Tarifi Malzemeleri

  • 1 litre kadar süt kullanıyoruz
  • 1 çay bardağı kadar pirinç
  • 2 su bardağı kadar su
  • 2 su bardağı kadar şeker gerekli
  • 1 yemek kaşığı kadar nişasta, bir miktar su (nişastayı çözmek için)
  • üzeri için bir miktar tarçın serpiyoruz

Tam Ölçüsünde Sütlaç Tarifi

Kolay tatlı tarifi, tam ölçüsünde sütlaç tarifimiz için ilk olarak; pirincimizi yıkayalım ve süzelim. Sonra iki su bardağı kadar su ile orta ateşte pirincimizi haşlayalım. (eğer pirinçler tam yumuşamadan suyunu çekerse çok az kaynar su ekleyin, bir şey olmaz)
Haşladığımız pirincimizin üzerine sütümüzü ekliyoruz. Arada bir karıştırmak şartıyla orta ateşte yaklaşık 20 dk. kadar kaynatalım. Kıvamını kontrol edelim.  ( Sütlaç kıvamını tutturmak için, bu aşamada bir yemek kaşığı nişastayı çok az suyla açıp, karışıma ekleyebiliriz) Karıştırarak, kıvamını kontrol ederek şekerimiz azar azar karıştırarak ekliyoruz, şeker eriyince, sütlacımızı kısık ateşte üç dk. kadar daha kaynatıyoruz ve artık sütlacımızı ateşten alıyoruz.
Sütlacımız sıcakken bir iki karıştırıyoruz, sonra da kaselere paylaştırıyoruz. Sütlacımızı tezgahta soğumaya alıyoruz, soğuyunca üzerine tarçın serpip, buzdolabına kaldırıyoruz.
sütlaç tarifi için en uygunu buz dolabında yaklaşık 3 saat kadar bekletip, öyle servis etmektir. Afiyet olsun.
Not: Sütlaç tarifi için belli bir kesinlik yok aslında, ne çok sulu ne çok katı olmalı. Biz muhallebiden biraz daha sıvı (çok az daha) olmasını tercih ediyoruz. Ancak geleneksel yöntemde, nişasta kullanmayıp, arada karıştırarak süt ve şekeri uzunca süre kaynatarak da bu kıvama ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top