HAZIRLANIŞI:
Buğdayı sıcak suyla ıslatıyoruz. Küçük bir tencereye buğdayı koyuyoruz. Suyunu koyuyoruz ve haşlıyoruz. İyice haşlıyoruz. Suyu biterse tekrar ekliyoruz. Haşlanan buğdayı ve nohutu büyük çorba tenceresine aktarıyoruz. Üzerine sıcak su ve et suyu koyup beraber pişiriyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu karıştırma kabına koyuyoruz. Unu koyuyoruz, limon suyunu sıkıyoruz. Yumurta sarısını da ekliyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Bir yandan da soğuk suyunu koyuyoruz. 1 su bardağı kadar su koyuyoruz. Kaynayan çorba suyundan bir kepçe kadar alıp, terbiye kasesine koyuyoruz, bir yandan da hızlıca karıştırıyoruz. Çorbanın tuzunu da atıyoruz. Kaynayıp kıvamı ortaya çıkınca servis kasesine döküyoruz. Tereyağını küçük bir tavada eritiyoruz. Nane ve pul biber atıp kızartıyoruz. Bu sosu da çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
MALZEMELER:
1 su b. buğday
1 su b. nohut
et suyu
1 su b. nohut
et suyu
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
3 çorba k. un
1 yumurta sarısı
yarım limon
1 kase yoğurt
3 çorba k. un
1 yumurta sarısı
yarım limon
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
nane
pul biber
tereyağı
nane
pul biber
Yorum Gönder