HAZIRLANIŞI: Mercimeği bir kaseye koyuyoruz ve kaynar suyla ıslıyoruz. 1 taşım kaynatıyoruz ve yıkayıp süzüyoruz. Tencereye tereyağını ve tarhanayı koyuyoruz, çırpma teliyle karıştırıyoruz. Soğuk et suyunu ve soğuk suyunu veriyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak topaklanmasını engelliyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Mercimeği ve mısırı ilave ediyoruz ve karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kıvamı koyu olursa sıcak su dökerek kıvamını açıyoruz. Çorbamız pişince servis ediyoruz.
6 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı mercimek
1 çay bardağı mısır
et suyu
tuz
su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı mercimek
1 çay bardağı mısır
et suyu
tuz
su
Yorum Gönder