HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını açıyoruz. Ortaya mayayı koyuyoruz, üzerine sütü, sıvıyağı, tereyağı ve yumurta akını koyuyoruz. Kenarlara tuz serptikten sonra ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Cevizden biraz daha büyük bezeler koparıyoruz. Bezeleri oval şekilde açıyoruz.
İçlerine kahvaltılık sos sürüyoruz ve rulo yapıyoruz. Yaptığımız rulolardan üçer üçer alıp yanyana koyuyoruz ve örgü yapıyoruz. Bütün hamurları örgü yaparak yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz, çörekotu ve susam serpiyoruz. 10 dakika kadar tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
SOSLU KAHVALTI POĞAÇASI
4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. süt
1 çay b. sıvıyağ
2 çorba k. tereyağı
1 yumurta akı
su
tuz
yarım pk. yaş maya
1 su b. süt
1 çay b. sıvıyağ
2 çorba k. tereyağı
1 yumurta akı
su
tuz
İÇ HARCI İÇİN:
kahvaltılık sos
kahvaltılık sos
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
çörekotu
susam
yumurta sarısı
çörekotu
susam
Yorum Gönder