HAZIRLANIŞI:
Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve kuşbaşı dana etini koyup kavurmaya başlıyoruz. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğanı koyup bir kere karıştırıyoruz. Tereyağını, defne yaprağını ve tane karabiberi koyuyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Salçasını ve unu da koyup kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişiriyoruz. Patatesleri soyup küp doğruyoruz ve sıvıyağda kızartıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ayrı bir tavaya zeytinyağı döküyoruz ve iri doğrağımız biber ve domatesleri soteliyoruz. Tas kebabını servis tabağına koyuyoruz. Üzerine kızarmış patates koyuyoruz. Domates ve biber koyarak servis ediyoruz.
1 kg dana kuşbaşı 1 soğan 2 defne yaprağı 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tane karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un zeytinyağı tuz su
ÜZERİ İÇİN:
2 domates
2 patates
2 köy biberi
zeytinyağı
tuz
2 patates
2 köy biberi
zeytinyağı
tuz
Tarif: Oktay usta
Yorum Gönder