0

HAZIRLANIŞI: 
Bulgur pilavı için, mantarları küp doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküyoruz. Soğanı ve mantarı ilave edip soteliyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Salçaları koyuyoruz ve kavuruyoruz. Bulguru ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Tamamen ayıklanmış olan hamsileri doğrama tahtası üzerine alıyoruz ve satırla kıyma haline getiriyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp yoğuruyoruz. Galeta unu ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz. Harcımızdan parçalar koparıp köfteler yuvarlıyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve hamsi köftelerini kızartıyoruz. Pişen pilavı servis tabağına döküyoruz. Üzerine de kızarttığımız köfteleri dizerek servis ediyoruz.
BULGUR PİLAVLI HAMSİ KÖFTESİ
1 kg hamsi
1 tutam maydanoz
galeta unu
tuz
karabiber
PİLAVI İÇİN:
3,5 su b. bulgur
1 kase garnitür
1 soğan
yarım kg kayın mantarı
2 çorba k. tereyağı
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
tuz
su

Yorum Gönder

 
Top