HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye döküyoruz. İrmiği, şekeri, vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. İçine tereyağını atıp karıştırıyoruz.Yağlanmış tart kalıbına kremayı döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca tatlıyı servis tabağına ters çeviriyoruz. Ortasına krem şanti koyuyoruz. Şantinin üzerine de doğranmış kivi, muz ve armut diziyoruz. Frambuaz atıyoruz. Üstüne bal gezdirerek servis ediyoruz.
MEYVELİ İRMİK PASTASI
4 su b. süt
1 su b. toz şeker
1 su b. irmik
1 çorba k. tereyağı
1 pk. vanilya
1 poşet köpürtülmüş şanti
muz
armut
kivi
frambuaz
bal
1 su b. toz şeker
1 su b. irmik
1 çorba k. tereyağı
1 pk. vanilya
1 poşet köpürtülmüş şanti
muz
armut
kivi
frambuaz
bal
Yorum Gönder