0

HAZIRLANIŞI:
Kırmızı biberi, havucu ve kabağı küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz. Biberleri, havucu koyup sotelemeye başlıyoruz. Kabağı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Mısırı da ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Sıcak su verip haşlıyoruz. Ayrı bir çelik tencereye unu ve tereyağını koyup kavuruyoruz. Soğuk su koyup çırpma teliyle hızlıca karıştırarak kıvamını açıyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Makarnayı koyup haşlıyoruz. Sebzeler pişince çorba tenceresine aktarıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Çorbamız pişince servis ediyoruz.
MALZEMELER:
1 su bardağı boncuk makarna
1 kırmızı biber
1 havuç
1 kabak
2 yemek kaşığı mısır
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
tuz
su

Yorum Gönder

 
Top