HAZIRLANIŞI:
Şerbet malzemeleri olan toz şekeri, suyu ve limonu geniş bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynayınca kemalpaşa tatlısını koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kemalpaşa tatlıları şerbetini çekince fırın tepsisine diziyoruz. Keşkülü için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, pirinç ununu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca toz bademi ilave ediyoruz. Keşkül kaynayınca altını kapatıyoruz. Keşkülü sıcağıyla, kemalpaşa tatlılarının üzerine gezdirerek döküyoruz, üzerini tamamen kaplıyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerine hindistan cevizi serperek servis ediyoruz.
1 paket kemalpaşa
3 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 dilim limon
3 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 dilim limon
KEŞKÜLÜ İÇİN:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı toz badem
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı toz badem
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
Yorum Gönder