HAZIRLANIŞI:
Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Tepsimizi tereyağıyla yağlıyoruz. Bütün yeşil fıstık koyuyoruz. Kadayıfları kesiyoruz ve elimizle birbirinden ayırarak ufalıyoruz. Havalandırdığımız tel kadayıfı yine tepsinin üzerine serpiştirerek koyuyoruz.
Kadayıfın yarısını koyduktan sonra, öğütülmüş yeşil fıstığı üzerine serpiyoruz. Kalan kadayıfı da üzerine yine havalandırarak koyuyoruz. Üzerine elimizle iyice bastırıyoruz. Üzerine başka bir ağırlık da koyabiliriz. İyice yapıştırdıktan sonra eritilmiş tere yağını döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilımış olan şerbeti, ilk sıcaklığı çıkan kadayıfın üzerine gezdirerek döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.
TEPSİDE KADAYIF BASTI
400 gr. tel kadayıf
1 kase yeşil fıstık
150 gr. tereyağı
1 kase yeşil fıstık
150 gr. tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
4 su b. toz şeker
3 s b. su
1 dilim limon
4 su b. toz şeker
3 s b. su
1 dilim limon
Oktay Ustadan..
Yorum Gönder