0

HAZIRLANIŞI:
Garnitürü için, mini kabakları, ve patlıcanları halka doğruyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Tuz, karabiber ve zeytin yağını döküyoruz. Hepsini karıştırıyoruz ve fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Sebze karışımını koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve kuşbaşı doğranmış tavuğu koyup soteliyoruz. Tavuk eti, suyunu bırakıp çekince soyulmuş arpacık soğanları ilave ediyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Biberiye yapraklarını koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Son olarak ikiye kesilmiş kiraz domatesleri katıyoruz. Pilavı için, pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağı koyuyoruz. Pirinci ilave edip kavuruyoruz. Tuzunu atıyoruz. İyice kavurduktan sonra sıcak suyunu döküyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Zemini olmayan pasta çemberini servis tabağına koyuyoruz. İçine pilavı dolduruyoruz. Üstüne kepçeyle bastırıyoruz. Pişen sebze garnitürünü de üzerine döküyoruz. Kenarlarına da tavuk soteyi koyuyoruz. Pasta çemberini çıkarıyoruz ve servis ediyoruz.
1 kg kuşbaşı tavuk
1 kase arpacık soğan
1 kase kiraz domates
1 tutam biberiye
tuz
karabiber
zeytinyağı
PİLAVI İÇİN:
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı
zeytinyağı
tuz
su
GARNİTÜRÜ İÇİN:
mini sarı kabak
mini yeşil kabak
mini patlıcan
tuz
zeytinyağı
karabiber
Oktay Usta’dan

Yorum Gönder

 
Top