0

HAZIRLANIŞI:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. İçine soğanı rendeliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Köfte harcımızı iyice yoğuruyoruz. Köfte harcından misket kadar köfteler yuvarlıyoruz. Yoğurdu tencereye döküyoruz. Unu ve yumurta sarısını ilave ediyoruz. Soğuk suyunu döküyoruz ve çırpma teliyle iyice karıştırarak ocağın altını açıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Gerekirse kıvamını açmak için su ilave edebiliriz. Köfteleri, tereyağı koyduğumuz tavada çevirerek kızartıyoruz. Semizotunu doğruyoruz. Suyu kaynamış hazır hale gelmiş olan tencereye semizotunu ilave ediyoruz. Ocaktan almaya yakın semizotunu katıyoruz ki yeşilliğini kaybetmesin. Kızarttığımız köfteleri de tencereye ekliyoruz. Servis tabağına döküyoruz.
1 demet semizotu
250 gr. kıyma
yarım soğan
1 su b. nohut
su
tuz
karabiber
TERBİYESİ İÇİN: 
1 kase yoğurt
3 çorba k. un
1 yumurta sarısı
yarım limon
su
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
Oktay Usta’dan

Yorum Gönder

 
Top